SHA Blogi
Homeopatiasta ja Terveydestä!

SHA Blogi  -  Homeopatiasta ja Terveydestä!

Tässä blogissa SHA opettajat ja homeopaatit kirjoittavat Homeopatiasta ja Terveydestä!
Blogin kirjoittajina toimivat diplomihomeopaatti ja erikoishammaslääkäri Marja-Terttu Pakkanen - MTP, diplomihomeopaatti Minna Keitu - MK, diplomihomeopaatti ja Terveystieteiden tohtori Kaija Helin  -  KH,
Aihepiiri ja näkökulma on kirjoitettu kokonaisvaltaisen terveydenhoidon ja homeopatian näkökulmasta.

Sunnuntai, Tammikuu 17, 2021, 13:39

Krooninen unettomuus vaivaa monia

Krooninen unettomuus määritellään vaikeudeksi saada unta tai pysyä unessa pitkään tai jos uni ei ole virkistävää. Unettomuus kestää yli kuukauden ja aiheuttaa huomattavaa stressiä tai hankaloittaa sosiaalista, ammatillista tai muuta tärkeää toimintaa. Satunnaistettu, kaksoissokko, plasebokontrolloitu tutkimus arvioi yksilöllisen homeopaattisen hoidon vaikutusta kroonisessa unettomuudessa. Homeopaattisessa ryhmässä havaittiin huomattavaa paranemista unen syvyydessä sekä unipäiväkirjan itsearvioinneissa 11 kysymyksen avulla huomattavaa paranemista kaikkien arvojen kohdalla. PMID: 20129178

Toinen tutkimus ensisijaisesta unettomuudesta tehtiin Etelä-Afrikassa Durbanin Teknologian Yliopistossa. Siinä tutkittiin homeopaattisen konstitutionaalisen hoidon vaikutusta unettomuuteen vertailuna placeboryhmä. 30 henkilöä, joilla oli diagnosoitu krooninen ensisijainen unettomuus, tutkittiin kuuden viikon ajan. Jokainen tutkittu kävi kolme kertaa homeopaatilla ja täytti unipäiväkirjaa ja arvioi nukahtamisastetta. Tuloksien analyysi osoitti, että unen pituus, unen laatu ja muut käytetyt mittarit olivat huomattavasti parempia homeopaattisesti hoidetussa ryhmässä. PMID: 20129178

Unettomuutta homeopaattisesti ajatellen

Homeopaattisissa lääkeaineissa kuvaillaan monenlaista unettomuutta. Coffealla on kiihtyneen hermostunut olotila nukkumaan mennessä ja ajatukset pyörivät päässä. Argentum on ahdistunut seuraavan päivän tapahtumista tai ei saa unta vilkkaalta mielikuvitukseltaan. Arsenicum ei huoliltaan pääse sänkyyn asti vaan kulkee sängyn ympärillä rauhattomasti tai siirtyy sänkyyn ja siitä pois jatkuvasti. Cocculuksen unensaantiongelmat tulevat enemmän siitä, että hän ei ole ehtinyt nukkumaan tarpeeksi, kun on työrasitusta ja aikaerorasitusta. Coffea on juonut liikaa kahvia illalla. Bryonia näkee ahdistavia unia kovasta työstä ja liiketoiminnasta, eikä saa unta kuumuudelta ja janolta. Pulsatillalla taas on unettomuutta pimeässä huoneessa. Jos on käyttänyt lääkkeitä pitkään saattaa sekin aiheuttaa unettomuutta ja jos on vielä usein kiukkuinen tai syönyt illalla liikaa niin Nux Vomica voi tuoda helpotusta unen saantiin. Kiukutteleva ja vastaanhangoitteleva lapsi usein rauhoittuu nukkumaan Chamomillalla. Kali-carbonicumilla taas yskiminen estää nukkumista ja aiheuttaa unettomuutta. Sepia on taas taakkansa alla uupunut eikä saa unta ajatuksiltaan, on usein itkuinen kun ei ole ärtynyt ja mieluusti pakkaisi miehensä matkalaukkuun. Edellämainitut lääkeaineet eivät suinkaan ole homeopatian ainoat unettomuusaineet. Monilla syvästi vaikuttavilla lääkeaineilla on jonkinlaisia univaikeuksia. Se, miten unettomuus ilmenee yksilöllisesti jokaisella, määrittelee sopivan lääkeaineen.

Tämä teksti on lainaus Luontaisterveys 9/2020 julkaistusta artikkelista Kroonisten vaivojen hoito homeopatian vahvuutena. MK

Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright © SHA-koulutus  ©2019, All Rights Reserved.
Evästeiden tiedot
OK, ymmärrän